A 89-a gală a premiilor Oscar va avea loc în 26 februarie 2017

A 89-a ediţie a galei premiilor Oscar se va desfăşura în 26 februarie 2017 la Los Angeles, a anunţat joi, 30 iunie, Academia care organizează marea sărbătoare a filmului. Lista completă a nominalizărilor va fi dezvăluită în 24 ianuarie, după un vot deschis între 5 şi 13 ianuarie celor circa 6.200 de membri ai Academiei de arte şi ştiinţe cinematografice, transmite vineri AFP.

Candidaţii aflaţi în competiţia pentru obţinerea celebrei statuete aurite se vor aduna la tradiţionalul dejun din 6 februarie, iar votul final pentru desemnarea laureaţilor va avea loc între 13 şi 21 februarie.

Criticată regulat pentru lipsa sa de diversitate, Academia a anunţat miercuri că a invitat 683 de persoane din circa 60 de ţări să i se alăture, dintre care 46% femei şi 41% de membri ai unor minorităţi etnice. Regizorul român Cristian Mungiu figurează pe lista celor 683, la categoriile regizori şi scenarişti.

Ceremonia va fi organizată la Dolby Theatre din Los Angeles, urmând să fie transmisă în peste 225 de ţări şi teritorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata