A fost ales primul echipaj civil de zbor spațial, format din patru persoane

Un profesor de știință al colegiului și un analist de date aerospațiale au fost numiți pentru a completa un echipaj format din patru membri pentru o lansare pe orbită a SpaceX planificată mai târziu în acest an, numită primul zbor spațial civil din istorie.
Cei doi ultimi astronauți cetățeni au fost prezentați la un briefing de știri transmis în direct de la Centrul Spațial Kennedy din Florida de șeful zborurilor spațiale umane SpaceX Benji Reed și antreprenorul miliardar Jared Isaacman, care a conceput misiunea parțial ca o acțiune caritabilă.

Isaacman, fondatorul și CEO-ul companiei de comerț electronic Shift4 Payments, trimite o sumă nespecificată, dar probabil exorbitantă, colegului său miliardar și proprietar SpaceX, Elon Musk, pentru a zbura el însuși și alți trei pe orbită la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon.

Zborul, programat nu mai devreme de 15 septembrie, este de așteptat să dureze de la trei până la patru zile de la lansare până la aterizare.

„Când această misiune se va încheia, oamenii o vor privi și vor spune că aceasta este prima dată când oamenii obișnuiți ar putea merge în spațiu”, a declarat Isaacman, 38 de ani, reporterilor.

Denumită Inspirație4, misiunea este concepută în primul rând pentru a crește gradul de conștientizare și sprijin pentru una dintre cauzele preferate ale lui Isaacman, Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude, un centru lider pentru cancerul pediatric. El a promis personal 100 de milioane de dolari institutului.
Asumându-și rolul de „comandant” al misiunii, Isaacman a numit în februarie asistentul medicului Sf. Iuda, Haley Arceneaux, 29 de ani, supraviețuitor al cancerului osos și pacient vechi la spitalul din Tennessee, ca primul său coleg de echipaj.

Anunțat marți, Chris Sembroski, 41 de ani, angajat în industria aerospațială din Seattle și veteran al Forțelor Aeriene din SUA, a fost selectat printr-o loterie care a atras 72.000 de solicitanți și a strâns 113 milioane de dolari în donații de la St. Jude.

Sian Proctor, în vârstă de 51 de ani, profesor de geoștiință la South Mountain Community College din Phoenix, Arizona și antreprenor care a fost cândva candidat ca astronaut NASA, a fost ales separat printr-un concurs de afaceri online organizat de Shift4 Payments.

Toți cei patru vor fi supuși unei formări extinse, modelată după curriculum-ul folosit de astronauții NASA pentru a se pregăti pentru misiunile SpaceX.

Misiunea Inspiration4 ar putea marca o nouă eră în zborurile spațiale, dar nu este singura lansare de rachete cu echipaj complet civil în lucru.
Întreprinderea Virgin Galactic a miliardarului britanic Richard Branson dezvoltă un avion spațial pentru a transporta clienții plătiți în excursii suborbitale.

SpaceX planifică o lansare separată, posibil anul viitor, a unui astronaut NASA retras, a unui fost pilot de luptă israelian și a altor două persoane, împreună cu firma privată de zboruri spațiale din Houston Axiom Space.

Musk intenționează, de asemenea, să zboare în jurul lunii miliardarul japonez Yusaku Maezawa în 2023. Taxele percepute pentru acele zboruri vor contribui la finanțarea dezvoltării noii rachete Starship a lui Musk, cu greutate ridicată, pentru misiuni pe Lună și Marte.

Inspirația4 este mai mult decât o bucurie de miliardar prin spațiu, spun organizatorii, promițând că echipajul va efectua o serie de experimente științifice încă nedeterminate, în timpul scurtei sale călătorii.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata