A fost odată în Versailles: Dior evocă basmul pentru modă

Christian Dior a transformat-o pe Scufița Roșie pentru ultima sa colecție, deoarece a umplut podiumul cu pelerine cu glugă și a recreat o scenă luminată de lună sub candelabrele strălucitoare din Sala Oglinzilor din palatul Versailles.
„Nu sunt obsedat de ideea unei prințese. Fiecare femeie dorește să joace un personaj diferit, cu haine diferite, să fie un moment soldat, apoi prințesă ”, a spus designerul Maria Grazia Chiuri într-un interviu.

Chiuri – care a încercat să imprime o poziție feministă evidentă asupra desenelor sale – a spus că a vrut să regândească citirea poveștilor ca povestiri de vârstă majoră.

„Aceste femei nu așteaptă un prinț, ci mai multe din lumea întreagă pentru a se realiza”, a spus ea. „Cred că femeile sunt mai bune atunci când își construiesc viața cu propriile mâini și nu așteaptă pe cineva care să le ajute.”
Noduri din trecut în colecție au variat de la imprimeul leopard pe care l-a introdus fondatorul mărcii, Christian Dior, în 1947, până la o culoare roșie vie pe care a folosit-o pentru a arunca o lovitură și motivul iconic de canage pe jachetele matlasate.

Printre alte look-uri s-au numărat pantaloni cu fir auriu împerecheați cu o jachetă scurtă în shearling, rochii de piele în broderie anglaise și look aviator.

Dior a introdus practic spectatorii în cea mai faimoasă cameră din Versailles într-un moment în care instituțiile culturale din Franța rămân închise publicului din cauza pandemiei coronavirusului. Finanțele din Versailles au avut de suferit pe măsură ce vânzările de bilete se prăbușesc.
În sala somptuoasă, marca a adăugat oglinzi acoperite cu ceară și spini, proiectate de artista italiană Silvia Giambrone și adăugând efecte atmosferei nervoase.

Săptămâna modei din Paris se desfășoară până pe 10 martie.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata