A încetat din viaţă cântăreţul francez Pierre Vassiliu, al cărui tată era de origine română

Cântărețul francez Pierre Vassiliu, interpretul celebrei melodii ”Qui c’est celui-la ?”, a încetat din viață duminică la vârsta de 76 de ani, a anunțat fiica artistului, Sophie Née, precizând că tatăl său a murit în somn într-o instituție medicală din Sete (sudul Franței), relatează AFP și Le Parisien.

”Qu’est-ce qu’il fait? Qu’est ce qu’il a? Qui c’est celui la ? Completement toqué ce mec la …”, este adaptarea unui cântec al brazilianului Chico Buarque care l-a făcut celebru pe Vassiliu în 1973, reușind să vândă 300.000 de discuri în patru luni.

Pierre Vassiliu s-a născut pe 23 octombrie 1937 la Villecresnes, aproape de Paris, tatăl său fiind de origine română.

Cântăreț, autor și compozitor, cu celebra sa mustață, Vassiliu a debutat la sfârșitul anilor ’50 în cabaretele pariziene, semnând numeroase alte cântece, precum ”La femme du sergent” sau ”Dans ma maison d’amour”.

A fost ”un nobil artizan al meseriei cântecului’‘ și nu unul din acei ”artiști fabricați în două luni”, a spus despre el fostul președinte al Société des auteurs compositeurs (Sacem) Laurent Petitgirard. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata