Abuzul de TV reduce speranţa de viaţă

Telespectatorii care se uita la televizor peste patru ore pe zi au o speranta de viata mai mica decât cei care o fac mai putin, potrivit unui amplu studiu australian mentionat de cotidianul belgian Le Soir.

“Fata de persoanele care stau in fata televizorului mai putin de doua ore pe zi, cele care se uita mai mult de patru ore risca cu 46% mai mult sa moara de diferite boli”, afirma un cercetator de la Institutul de diabet si boli cardiace din Melbourne. Ei prezinta “un risc mai mare cu 80% sa sufere de boli cardio-vasculare”, a adaugat unul din autorii studiului mentionat, publicat in revista American Heart Association.

Nu programele propriu-zise sunt daunatoare sanatatii, ci faptul de a sta asezat mult timp, cu muschii imobilizati si impiedicând astfel corpul sa asimileze corect zaharurile si grasimile, a spus omul de stiinta.
Aceste concluzii au fost trase in urma unui studiu care a durat sase ani, efectuat asupra obiceiurilor televizuale a 8.800 australieni. Tinând seama ca australienii se uita la televizor in medie trei ore pe zi, cercetatorul aminteste ca statul nemiscat multe ore la rând prezinta riscuri pentru sanatate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata