Accident A320: Copilotul, angajat în 2013 de Germanwings, avea 630 de ore de zbor la activ

37

Copilotul Airbus al Germanwings, care s-a prăbușit marți în Alpii francezi, a fost angajat ‘în septembrie 2013’ de către compania aeriană și avea 630 de ore de zbor la activ, a precizat joi, pentru AFP, compania Lufthansa.

Lufthansa, operatorul Germanwings, nu a confirmat informațiile potrivit cărora unul dintre cei doi piloți ar fi rămas singur la comandă, celălalt rămânând blocat în afara cabinei de zbor (cockpit), după cum au scris unele media, cu referire la date decriptate din prima ‘cutie neagră’ — CVR-ul (cockpit voice recorder) — descoperită marți.

Comandantul de bord al avionului A320 avea zece ani de experiență și peste 6.000 de ore de zbor în palmares pe aparate Airbus, precizase încă de marți Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania), s-a prăbușit marți în Alpii francezi, cu 150 de persoane la bord — 144 de pasageri și șase membri ai echipajului. În urma accidentului nu au existat supraviețuitori, cele mai afectat de această tragedie aeriană fiind Germania și Spania, care au înregistrat cele mai multe victime. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online