Actorul Paul Walker nu a murit din cauza unor lipsuri ale maşinii Porsche

Producătorul auto Porsche nu este responsabil de accidentul fatal în care a murit Paul Walker, vedeta seriei „Fast and Furious”, apreciază, într-o decizie anunţată la începutul acestei săptămâni, tribunalul din Los Angeles unde se derulează procesul intentat companiei de văduva lui Roger Rodas, care conducea maşina şi care era prieten şi consilier al actorului.

Kristine Rodas „nu a adus dovezi valabile care să sprijine ideea că moartea dlui Rodas s-a datorat unei lipse” a maşinii Porsche, apreciază tribunalul în decizia sa.

Dna Rodas dăduse în judecată firma Porsche în mai 2014, apreciind că maşina Carrera GT pe care o conducea soţul ei — Paul Walker aflându-se atunci pe locul de lângă şofer — nu era dotată cu dispozitive de securitate esenţiale, cum ar fi întăriri laterale anti-coliziune şi un sistem anti-incendiu pentru rezervorul de benzină.

Și fiica adolescentă a lui Paul Walker a dat în judecată compania Porsche, susţinând că maşina Carrera GT 2005 în care se afla tatăl ei era periculoasă. Acest litigiu se judecă încă.

Paul Walker a murit la 30 noiembrie 2013, la Santa Clarita (nord-vest de Los Angeles), la vârsta de 40 de ani, când maşina Porsche condusă de Roger Rodas a intat într-un pom şi a luat foc. Anchetatorii au stabilit că şoferul conducea cu viteză — circa 160 de kilometri pe oră — şi a pierdut controlul volanului puternicei sale maşini sport, aminteşte directmatin.fr. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata