Actriţa Calista Flockhart împlineşte 50 de ani

Actrița Calista Flockhart s-a născut la 11 noiembrie 1964. Celebră pentru rolul din serialul ”Ally McBeal” (1997-2002), Calista Flockhart s-a născut în orașul Freeport, din statul Illinois.

Calista are origini grecești, englezești, irlandeze și italiene. Mama ei și-a inversat propriul nume și i l-a atribuit fiicei sale, numind-o Calista Kay (numele Calista vine din cuvântul grec ”kallista” și înseamnă ”cea mai frumoasă”). Din cauza slujbei tatălui, familia se mută dintr-un stat în altul, Calista locuind în locații diverse precum Illinois, Iowa, Minnesota, New York și New Jersey.

Calista Flockhart a urmat cursurile liceului ”Shawnee” din Medford Township, New Jersey. După ce a absolvit în 1983, Calista a urmat cursurile Școlii de artă ”Mason Gross”. În al doilea an de facultate, Flockhart a întâlnit-o pe actrița Jane Krakowski, prietena cea mai bună a colegei ei de cameră. Cu aceasta avea să lucreze pentru serialul ”Ally McBeal”.

”Imi place totul la Ally… eu nu o văd ca pe o plângăcioasă, o femeie care se vaită mereu. Într-o săptămână e puternică, în alta e foarte slabă. Îmi place asta. E umană”, spunea Calista.

Capacitatea Calistei în domeniul actoriei a fost recunoscută, atunci când William Esper (regizorul teatrului ”Mason Gross” și profesorul de actorie al Calistei) a făcut o excepție de la regulă, lăsând-o pe aceasta să joace pe scenă. Deși acesta este un privilegiu pentru studenții din anii terminali, Flockart a jucat în producția lui William Inge, ”Picnic”. Calista și-a luat licența în teatru, în 1988, fiind una din puținii studenți care au absolvit magna cum laude. Aceasta a apărut pe panoul dedicat studenților excepționali al facultății, în mai 2003. După absolvire, Calista s-a mutat în New York, unde a rămas până în 1997.

În 1998, a fost nominalizată de prestigioasa revistă ”People” în topul celor mai frumoase 50 de persoane și a obținut Premiul Globul de Aur.

Din filmografia actriței amintim peliculele: ”Darrow” (1991), ”Getting In” (1994), ”Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child” (Serial TV, 1995), ”The Birdcage” (1996), ”Telling Lies in America” (1997), ”A Midsummer Night’s Dream” (1999), ”Bash: Latter-Day Plays” (2001), ”The Last Shot” (2004), ”Brothers & Sisters” (Serial TV) (2006), ”Brothers & Sisters: Family Album” (2007), ”Brothers & Sisters: A Family Matter” (2006-2011), ”The Penguins of Madagascar” (2013), ”Robot Chicken” (2014).

După o relație de aproape opt ani, alături de celebrul actor american Harrison Ford, cei doi s-au căsători în 2010. Calista este mama adoptivă a unui băiat pe nume Liam. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata