Actriţa Scarlett Johansson va primi un premiu César onorific

Actriţa americană Scarlett Johansson va primi la sfârşitul lunii februarie un premiu César onorific, a anunţat marţi, într-un comunicat, Alain Terzian, preşedintele Academiei de Artă şi Tehnică Cinematografică din Franţa, transmite AFP.

Distincţia va fi oferită la 28 februarie în cadrul celei de-a 39-a ceremonii a premiilor César, echivalentele franceze ale Oscarurilor.

Descoperită la vârsta de 14 ani, când a jucat alături de Robert Redford în ‘The Horse Whisperer’ (1998), Scarlett Johansson a filmat pentru mari regizori, printre care fraţii Coen, Brian de Palma sau Christopher Nolan.

Succesul mondial al filmului ‘Lost in Translation’ de Sofia Coppola, în 2003, i-a dezvăluit talentulîntregii lumi, iar ulterior a devenit muza lui Woody Allen pentru ‘Match Point’, ‘Scoop’ şi ‘Vicky Cristina Barcelona’.

Starul american a fost criticat recent pentru că a promovat produsele unei companii israeliene, Sodastream, a cărei principală uzină este instalată în teritoriile palestiniene ocupate.

Actriţa, care era de opt ani ambasadoare mondială a organizaţiei umanitare britanice Oxfam, a decis să renunţe la această poziţie după ce ONG-ul a considerat că acţiunea de promovare a Sodastream este incompatibilă cu rolul său umanitar.

Scarlett Johansson, 29 de ani, logodită cu un francez, Romain Dauriac, va primi premiul la 28 februarie în cadrul unei ceremonii organizate la Théâtre du Châtelet, la Paris. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata