Adele – Disc de platină pentru „Hello” şi cel mai bun album din toate timpurile pentru „21”

Piesa ‘Hello’ prin care Adele și-a anunțat revenirea în viața artistică după o absență de câțiva ani a fost vândută în peste 600.000 de exemplare, câștigând discul de platină din partea Industriei Fonografice Britanice la numai trei săptămâni de la lansare. În același timp, albumul ’21’ al cântăreței premiate cu Grammy a fost desemnat drept cel mai bun album din toate timpurile de către revista de specialitate Billboard, informează BBC și Reuters.

‘Hello’ s-a vândut cu 34.000 mai multe copii decât melodia plasată pe locul al doilea, ‘Sorry’, a lui Justin Bieber, și a fost cea mai descărcată, cu 4,7 milioane de ascultări. Această baladă acompaniată la pian, este primul cântec de pe noul album al artistei Adele, programat să fie lansat în 20 noiembrie, primul după o pauză de cinci ani.

În ceea ce privește precedentul album al cântăreței, ’21’, lansat în 2011, a fost desemnat cel mai bun album din toate timpurile de către Billboard pe baza pozițiilor în clasamentul întocmit de această revistă începând din 1963, fiind urmat de coloana sonoră a filmului ‘The Sound of Music’ (Sunetul muzicii), în interpretarea Juliei Andrews.

Cântăreața britanică a ocupat prima poziție cele mai multe săptămâni — 24. De asemenea, timp de 78 de săptămâni consecutiv s-a aflat în top 10.

Coloana sonoră din filmul ‘Sound of Music’, care a fost premiată cu Oscar și împlinește 50 de ani de la lansare, a stabilit un record de 109 săptămâni în top 10 al Billboard 200 și a fost o prezență regulată în acest clasament din 1965 până în 1968. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata