Alison White a devenit a doua femeie episcop din Biserica Anglicană

Biserica Anglicană a numit-o miercuri pe Alison White în fruntea episcopiei de Hull (nord-estul Angliei), aceasta devenind a doua femeie episcop, după o primă investire la sfârșitul lunii ianuarie, relatează AFP.

Numirea are și o dimensiune inedită, deoarece, dat fiind faptul că și soțul său este episcop, ea a creat primul cuplu de episcopi din istoria Bisericii Anglicane.

„Aceasta este o zi de bucurie! Sunt încântat să îi urez ‘bun venit’ lui Alison în calitate de viitor episcop de Hull „, a declarat Arhiepiscopul de York, John Sentamu, care a descris-o pe White drept o „persoană cu adevărat pioasă și competentă”.

„Poate ați observat că sunt căsătorită cu un episcop (…). Ați putea crede că doar unul în familie este suficient”, a glumit White (58 de ani) cu această ocazie.

Soțul său, Frank White, este episcopul adjunct de Newcastle (nordul țării).

Alison va fi investită la 3 iulie 2015 în cadrul unui ceremonii care va avea loc în catedrala din York, cea mai mare biserica gotică din Europa de Nord.

Prima femeie episcop a Bisericii Anglicane, Libby Lane, a fost investită la sfârșitul lunii ianuarie, preluând funcția lăsată vacantă la Stockport, un oraș industrial din zona Grand-Mancester (nord-vestul țării). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata