Alunecările de teren de la Hiroshima: Ordine de evacuare pentru cel puţin 4.300 de locuitori – Video

Prefectura din Hiroshima a emis vineri ordin de evacuare pentru un număr de circa 4.300 de persoane din cauza riscurilor de noi alunecări de teren în aglomerarea din sud-vestul Japoniei, relatează AFP.

Alte 164.000 de persoane sunt vizate de o recomandare de a-și părăsi locuințele. Bilanțul încă provizoriu al forțelor de ordine este de 39 de morți și 52 de dispăruți.

De joi seară a reînceput să plouă și în cursul zilei ar urma să cadă precipitații importante și să se producă furtuni violente, ceea ce provoacă temeri privind producerea a noi alunecări de teren după cele din noaptea de marți spre miercuri.

„Luăm în primul rând în calcul persoanele de care suntem siguri că au dispărut, de exemplu ca urmare a mărturiilor celor care le-au văzut luate de torentul de noroi, dar numărul crește pe măsură ce evaluăm situația”, a explicat un responsabil al poliției municipale din Hiroshima.

Căutările care au fost întrerupte joi seara nu se reluaseră vineri dimineață, dar se fac pregătiri pentru a reîncepe eforturile de găsire a supraviețuitorilor.

Peste 2.500 de pompieri, polițiști și soldați au fost desfășurați în regiune joi. Ajutați de voluntari, ei au reușit să pătrundă în dărâmăturile din cartierele Asaminami și Asakita, însă nu au descoperit noi cadavre.

Mai devastatoare decât multe seisme în Japonia, alunecările de teren sunt provocate de precipitații abundente. În zonele afectate au căzut în trei ore precipitații mai importante cantitativ decât într-o lună de zile, potrivit meteorologilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata