Amenzi de 90 de milioane de euro pentru supermarketurile care au fixat preţurile la bere

Mai multe lanţuri de supermarketuri din Germania au fost amendate cu 90,5 milioane de euro pentru că s-au înţeles între ele să fixeze preţurile la bere şi alte produse, a anunţat joi Autoritatea de reglementare a concurenţei din Germania, informează DPA.

Oficiul Federal al Concurenţei a impus aceste amenzi după ce a ajuns la concluzia că lanţurile de supermarketuri Edeka, Metro şi Netto s-au înţeles cu producătorul de bere Anheuser Busch pentru a fixa preţurile la sortimentele de bere Beck’s, Franziskaner şi Hasseroeder. În schimb, producătorul de bere Anheuser Busch şi retailerul german Rewe au fost scutiţi de la plata unor amenzi pentru că au jucat un rol important în investigaţia Autorităţii.

De asemenea, Oficiului Federal al Concurenţei a informat că a amendat şi lanţul de magazine Lidl pentru că a fixat preţurile la dulciurile Haribo precum şi lanţul de magazine Rossmann pentru că a încheiat unele înţelegeri ilegale cu privire la preţul cafelei. Toate companiile menţionate au acceptat amenzile impuse, cu excepţia Rossmann care a anunţat că va depune o contestaţie.

Anul trecut, mai multe lanţuri de băcănii din Germania au fost amendate cu 152 milioane de euro pentru că s-au înţeles cu producătorii să stabilească preţurile la raft astfel încât concurenţa cu supermarketurile să nu le anuleze profiturile.

Anheuser-Busch a anunţat, în 2015, că intenţionează să preia SABMiller pentru suma de 100 miliarde de dolari iar pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare intenţionează să vândă activele din Europa de Est ale SABMiller. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata