Angel Gurria, reconfirmat în fruntea OECD până în 2021

Cele 34 de state membre ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) au decis, marți, 26 mai, în unanimitate, să reînnoiască mandatul secretarului general Angel Gurria, transmite AFP.

Acesta va fi cel de-al treilea mandat de secretar general al OECD al mexicanului Angel Gurria, care a preluat acest post în anul 2006 și, în urma deciziei de marți, îl va ocupa până în 2021.

‘Această decizie unanimă este o recunoaștere a muncii secretarului general pentru a construi o organizație mai relevantă și mai deschisă’, a explicat OECD, într-un comunicat.

‘Angel Gurria a făcut din OECD un lider în abordarea celor mai importante probleme economice, sociale, de mediu și de guvernanță de pe agenda globală. Numai în domeniul fiscal, OECD a permis contribuabililor din întreaga lume să facă economii de 37 de miliarde de euro grație inițiativelor adoptate de secretarul general’, a declarat ambasadorul Estoniei, Marten Kokk, decanul reprezentanților permanenți ai statelor membre ale OECD.

Înainte de a se alătura OECD, Angel Gurria, 65 de ani, s-a evidențiat, în perioada 1998 — 2000, când a ocupat postul de ministru de Finanțe și în această calitate a ajutat la ieșirea Mexicului dintr-o gravă criză economică și financiară, în special prin renegocierea datoriei externe. Sub conducerea sa, OECD a devenit un centru de expertiză consultat de liderii din întreaga lume în cele mai diverse domenii.

Înființată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele țărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială și de guvernare. Cele 34 de state membre OECD dețin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerțul mondial și 20% din populația lumii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata