Angela Merkel este atacată din cauza legii germane privind blocarea COVID-19

Cancelarul german Angela Merkel s-a confruntat cu opoziția față de un plan de a căuta noi puteri pentru a forța blocarea coronavirusului în zonele cu rate de infecție ridicate, impunerea provocând atacuri deosebite, dat fiind trecutul autoritar al țării.
Pe măsură ce infecțiile cresc rapid și paturile de spital se umplu, guvernul Merkel împinge parlamentul să modifice Legea de protecție a infecțiilor pentru a permite autorităților federale să aplice restricțiile, chiar dacă liderii regionali se opun acestora.

Reiner Haseloff, premierul statului estic Saxonia-Anhalt, a declarat că este mai important să motivați oamenii să coopereze pentru a controla infecțiile decât să le interzică plecarea de acasă noaptea.

„Dacă nimeni nu mai cooperează, atunci avem o problemă. Atunci nu contează câte legi facem ”, a declarat Haseloff, membru al creștin-democraților Merkel, pentru televiziunea MDR.

Regiunea Saxonia-Anhalt a lui Haseloff are în prezent a treia cea mai mare rată de infecție din Germania, în spatele Turingiei și Saxoniei, toate din fostul est comunist.
Georg Maier, ministrul de interne din Turingia, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la impunerea închiderilor nocturne, spunând că ar fi greu pentru poliție să le aplice în întreaga regiune.

„Mai ales aici, în estul Germaniei, acest lucru este foarte sensibil”, a spus Maier ziarelor rețelei RND, adăugând că restricțiile funcționează numai dacă sunt acceptate de populație.

Spre deosebire de Marea Britanie și Franța, Germania a fost reticentă să impună limite drastice mișcării într-o țară care să protejeze cu înverșunare libertățile democratice datorită trecutului său nazist și comunist.
Oponenții blocării au organizat demonstrații în toată Germania, dar în special în fostul est, care susține mai mult partidul de extremă dreapta Alternativă pentru Germania (AfD), care a criticat restricțiile.

Conform legii care urmează să fie votată de parlament săptămâna viitoare, vor fi impuse stingeri și limite pentru adunările private regiunilor în care există mai mult de 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori, cifră deja depășită în majoritatea Germaniei.

Școlile vor trebui să revină la învățământul la distanță dacă incidența virusului crește peste 200 la 100.000, o limită deja depășită în Saxonia și Turingia.

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu 21.693 miercuri la 3.044.016, în timp ce numărul morților a crescut cu 342 la 79.088. Incidența națională a virusului de șapte zile la 100.000 a crescut la 153 de la 141 marți.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata