Apple va susține că se confruntă cu concurență pe piața jocurilor video pentru a se apăra de acuzațiile antitrust ale Epic Games

Apple Inc a declarat că intenționează să susțină că se confruntă cu o concurență abundentă pe piață pentru tranzacțiile de jocuri video pentru a se apăra împotriva acuzațiilor antitrust ale Epic Games, producătorul „Fortnite”, a declarat joi producătorul de iPhone.

Epic a dat în judecată Apple anul trecut în instanța federală din California, susținând comisioanele de la 15% la 30% pe care Apple le percepe pentru utilizarea sistemelor sale de plată în aplicație și practica de lungă durată a Apple de a exercita controlul asupra aplicațiilor care pot fi instalate pe dispozitivele sale – comportament anticoncurențial. Disputa a apărut după ce Epic a încercat să implementeze propriul său sistem de plată în aplicație în popularul joc „Fortnite”, iar Apple a interzis ulterior jocul în App Store.

Cazul urmează să fie audiat în luna mai în Oakland, California, de către judecătorul de district al SUA, Yvonne Gonzalez Rogers, care va trebui să se pronunțe asupra noțiunii de „piață” care este cea corectă pentru analiza mișcărilor Apple pentru semne de conduită anticoncurențială.

Epic și-a încadrat cazul în jurul ideii că iPhone-urile Apple, cu o bază instalată de peste 1 miliard de utilizatori, reprezintă propria lor piață distinctă pentru dezvoltatorii de software. Epic a susținut că Apple are puterea de monopol asupra acelei piețe, deoarece decide modul în care utilizatorii pot instala software pe dispozitive și spune că abuzează de această putere forțând dezvoltatorii să-și livreze software-ul prin App Store, unde dezvoltatorii sunt supuși taxelor pentru unele tranzacții.

Într-un dosar pe care Apple intenționa să îl facă joi, compania a respins această noțiune și a declarat că piața adecvată pentru a analiza cazul este piața tranzacțiilor de jocuri video, care include platforme precum Nintendo Co Ltd și consolele de jocuri Xbox ale Microsoft Corp, care limitează, de asemenea, software care poate rula pe hardware-ul lor și poate percepe taxe dezvoltatorilor.

Apple a declarat că intenționează să susțină că, consumatorii au multe opțiuni cu privire la modul în care pot efectua tranzacții de jocuri video, inclusiv achiziționarea de jetoane virtuale de la dezvoltatori de jocuri pe alte platforme, cum ar fi PC-uri Windows și utilizarea jetoanelor pe iPhone, fără taxe pentru dezvoltatorul de jocuri.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata