Atenţionare de călătorie Ungaria – prelungirea perioadei de cod roşu de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a informat că se menține avertizarea de cod roșu de caniculă pentru perioada următoare, respectiv până la data de 16 august 2015, pe aproape întreg teritoriul Ungariei.

Temperaturile medii ale zilelor vor depăși 29 de grade C, maximele situându-se la valori cuprinse între 35 — 37 grade Celsius. După data de 16 august 2015 sunt posibile temperaturi maxime de 32 — 36 grade Celsius, iar pe alocuri se vor semnala ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice și vânt.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea paginilor de Internet meteoalarm.eu & www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (ce poate fi descărcată gratuit din ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, informează MAE într-un Comunicat remis AGERPRES. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata