Atletism: Oscar Pistorius a scăpat de acuzaţia de crimă cu premeditare

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius nu va fi condamnat pentru crimă cu premeditare, judecătoarea Thokezile Masipa subliniind joi că nu poate ignora faptul că sportivul a crezut în mod greșit că viața sa era amenințată, în momentul în care a tras prin ușa închisă a toaletei vilei sale, ucigând-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.

„Parchetul nu a demonstrat dincolo de orice îndoială rezonabilă că acuzatul a fost vinovat de crimă cu premeditare. Rezultă, deci, că acuzatul a crezut că viața sa era în pericol și nu poate deci, în consecință, să fie găsit vinovat de crimă”, a declarat judecătoarea, care îl poate condamna însă pe campionul paralimpic pentru ucidere involuntară sau chiar să-l achite.

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzația de crimă cu premeditare, afirmând că a împușcat-o din greșeală pe prietena sa Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, după ce a confundat-o cu un hoț ascuns în toaleta locuinței sale.

Parchetul sud-african l-a contrazis, însă, afirmând să acesta și-a omorât prietena în urma unei dispute și a solicitat ca sportivul să fie condamnat la 25 de ani de închisoare fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata