Atletism: Record de înscrieri la maratonul de la Paris, 54.000

Cea de-a 39-a ediție a maratonului de la Paris va reuni la startul de pe 12 aprilie un număr record de participanți – 54.000, au anunțat miercuri organizatorii cursei, citați de AFP.

„Anul acesta, vom avea 54.000 de înscriși, ceea ce va face ca maratonul de la Paris să se situeze între primele trei cele mai populare maratoane din lume, în urma celor de la New York și Chicago, dar înaintea celor de la Londra și Berlin”, a afirmat Edouard Cassignol, directorul de competiții pentru marele public în cadrul Amaury Sport Organisation.

Totuși, cursa pariziană nu poate rivaliza în plan financiar cu competiția similară londoneză, care va reuni la startul său, două săptămâni mai târziu, crema acestei discipline.

La ediția de anul acesta a maratonului de la Paris nu va participa însă învingătorul de anul trecut, etiopianul Kenenisa Bekele, care a stabilit recordul cursei pariziene cu timpul de 2h05min.04sec.

Cel mai valoros concurent de anul acesta se anunță a fi kenyanul Moses Mosop, care a obținut al doilea cel mai bun timp la maratonul de la Boston din 2011 (2h03min.06sec.). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata