Au inceput evacuările în Filipine înainte de sosirea taifunului Kammuri

Autorităţile din Filipine au început duminică procesul de evacuare a mai multor mii de persoane aflate în calea puternicului taifun Kammuri, format în Oceanul Pacific, transmite AFP.

Taifunul Kammuri, însoţit de viteze ale vântului de 140 de kilometri la oră şi de rafale de până la 170 de kilometri la oră, a atins încă de sâmbătă Filipinele, însă este aşteptat să lovească cu maximum de forţă arhipelagul luni seară sau marţi dimineaţă.

Majoritatea persoanelor evacuate trăiesc în zonele joase, de coastă, ce sunt în mod deosebit vulnerabile la inundaţiile şi alunecările de teren ce pot fi provocate de precipitaţiile puternice ce însoţesc furtuna.

În anumite localităţi şcolile au fost închise, iar oamenii nu vor mai merge la muncă luni şi marţi. De asemenea, taifunul Kammuri afectează şi desfăşurarea Jocurilor Asiei de Sud-Est, competiţie sportivă organizată de Filipine şi la care participă 8.750 de atleţi.

Filipine se confruntă anual, în medie, cu douăzeci de cicloane, ce provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte catastrofe.

Unul dintre cele mai puternice taifunuri recente a fost Haiyan, care a lovit ţara în noiembrie 2013, ucigând peste 6.300 de oameni şi provocând strămutarea a peste 4 milioane de locuitori. AGERPRES/(AS – editor: Codruţ Bălu, editor online: Gabriela Badea)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata