Australia va interzice logo-urile şi mărcile pe pachetele de ţigări

Australia a anunţat că va deveni prima ţară din lume care va interzice logo-urile şi mărcile pe pachetele de ţigări, decizie care a provocat nemulţumirea producătorilor.

Conform noii legi propuse de guvern pentru reducerea tabagismului, începând de la 1 ianuarie 2012, ţigările vor fi vândute în pachete standard, fără niciun fel de logo, culori, imagini, marcă sau text, cu excepţia avertismentelor privind riscul pentru sănătate. Ţigările nu sunt ‘cool’, ţigările omoară. Prin urmare, guvernul nu îşi prezintă scuze pentru acţiunea sa, a declarat primul ministru australian Kevin Rudd.

Compania Imperial Tobacco Australia a anunţat deja că va contesta decizia în justiţie, pe motiv că profiturile sale vor fi afectate. Publicitatea pentru ţigări nu este autorizată în Australia, unde fumatul este interzis în majoritatea spaţiilor publice închise.
Săptămâna trecută, premierul Kevin Rudd a obţinut acordul tuturor statelor şi teritoriilor australiene, cu excepţia Australiei de Vest, pentru un pachet de reformă în domeniul sănătăţii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata