Australienii condamnă violența împotriva femeilor, în timp ce sărbătoresc Ziua Internațională a Femeii

Sute de lucrătoare, în mare parte femei, s-au adunat în afara clădirilor guvernamentale din Sydney pentru a condamna violența împotriva femeilor și au solicitat o egalitate mai mare între sexe la locul de muncă, pe fondul unui control crescut asupra tratamentului femeilor în politica australiană.

Sărbătorind Ziua Internațională a Femeii, o tânără femeie stătea în fața parlamentului de stat din New South Wales, cu mesajul „Corpul meu, afacerea mea” scris pe corp, în timp ce o altă persoană avea o pancartă pe care scria „Munca egală merită plata egală!”.

O varietate de lucrători – de la asistenți medicali și profesori la coafori și lucrători în transporturi – au participat la adunare. Se întâmplă în momentul în care guvernul a lansat o campanie de 19 milioane de dolari (14,57 milioane de dolari), îndemnând oamenii să vorbească atunci când sunt martorii lipsei de respect față de femei.

„Să lucrăm cu toții împreună … astfel încât să ne mutăm în cele din urmă într-o lume în care violența sexuală, agresiunea sexuală și hărțuirea sexuală fac parte din trecut”, a declarat mulțimii Jenny Leong, reprezentantul parlamentar al partidului Verzilor.

Parlamentul Australiei este supus unui control sporit asupra acuzațiilor de agresiune sexuală.

Trei angajate ale partidului liberal al prim-ministrului Scott Morrison, luna trecută, au declarat că au fost violate de același bărbat în 2019 și 2020. Una dintre presupuse victime a depus o plângere la poliție.
Săptămâna trecută, procurorul general Christian Porter, șeful legii din țară, s-a identificat ca subiectul unei acuzații de viol istorice separate, și-a declarat nevinovăția și a respins cu tărie cererea.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata