Auto: FIA va crea o bază mondială de date despre accidente

Federația Internațională de Automobilism (FIA), condusă de francezul Jean Todt, va crea o bază mondială de date în care vor fi acumulate toate informațiile legate de accidente și care va fi utilizată drept ghid pentru creșterea securității, informează EFE.

Această bază mondială de date pentru accidente (WADB, sigla în engleză) va fi folosită de FIA și de autoritățile sportive naționale (ASN) pentru înregistrarea tuturor datelor referitoare la accidente, de la cele despre vehicul până la repercusiunile medicale, cu intenția clară de a „reduce la minimum daunele provocate de accidente”.

„Această bază de date este următoarea etapă pentru îmbunătățirea măsurilor de securitate a competițiilor și, chiar dacă în acest moment contăm deja pe date despre accidente în 25 de campionate, introducerea WADB reprezintă o nouă oportunitate pentru a furniza informații detaliate despre accidente”, a precizat Jean Todt.

Conducătorul FIA a precizat, totodată că informațiile culese vor fi disponibile pe pagina web a federației internaționale pentru toate asociațiile care fac parte din componența sa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata