Avioanele militare ruse, o ameninţare la adresa aviaţiei civile în Europa

Zborurile avioanele militare ruse reprezintă o amenințare la adresa aviației civile europene, estimează secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, citat de agenția rusă de presă Ria Novosti.

‘Forțele aeriene ruse și-au intensificat zborurile de-a lungul frontierelor NATO. Problema este că piloții ruși de multe ori nu-și deschid emițătoarele, nu dezvăluie planurile lor de zbor și nu sunt în contact cu controlorii de trafic aerian civili’, a declarat Stoltenberg, într-un interviu acordat ziarului Telegraph.

‘Acest fapt reprezintă un risc pentru aviația civilă și este o problemă, având în vedere intensificarea activității din partea forțelor aeriene ruse’, a adăugat el.

În acest context, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a cerut Rusiei să respecte standardele de reglementare a zborurilor în spațiul aerian european.

Ministerul rus al Apărării rus a declarat anterior că toate zborurile forțelor sale aeriene sunt efectuate în strictă conformitate cu reglementările internaționale privind utilizarea spațiului aerian deasupra apelor neutre, fără a se încălca granițele altor state. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata