Avocatul rus al lui Snowden afirmă că fostul consultant NSA „se teme pentru viaţa lui”

Avocatul rus al fostului consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA Edward Snowden a declarat marţi că acesta se teme pentru viaţa lui după ce a fost ameninţat pe un site de Internet de către oficiali americani a căror identitate nu a fost dezvăluită, informează AFP.

‘Ameninţările la adresa sa sunt reale. Ele chiar există’, a declarat Anatoli Kucerena pentru canalul de televiziune Vesti.

Avocatul a denunţat afirmaţiile recente care, în opinia sa, reprezintă apeluri la ‘represalii fizice împotriva lui Edward Snowden’.

Fostul consilier NSA, căruia autorităţile americane i-au retras paşaportul, nu a mai avut nicio apariţie publică după ce Rusia i-a acordat azil. Anatoli Kucerena a explicat în mai multe rânduri că Edward Snowden este în pericol şi că trebuie păzit de gărzi de corp.

În noile sale declaraţii, avocatul rus pare să facă referire la un articol publicat săptămâna trecută de site-ul BuzzFeed, intitulat ‘Spioni americani îi doresc moartea lui Edward Snowden’. Articolul citează un responsabil al Pentagonului care afirmă: ‘Mi-ar plăcea să-i trag un glonţ în cap’.

‘Într-o lume în care nu ar exista restricţii pentru a ucide un american, m-aş duce şi l-aş ucide cu mâna mea’, a spus un analist al NSA.

Potrivit avocatului Anatoli Kucerena, ‘Edward Snowden consideră aceste afirmaţii drept adevărate ameninţări la viaţa sa’.

Avocatul a adăugat că intenţionează să ceară autorităţilor americane să ancheteze în legătură cu aceste afirmaţii şi eventual să ceară publicaţiei să dezvăluie identitatea surselor sale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata