Barack Obama a jucat fotbal cu robotul japonez Asimo

Președintele american, Barack Obama, aflat într-o vizită la Tokyo, a profitat de câteva momente de relaxare pentru a face cunoștință cu robot japonez Asimo, cu care a schimbat și pase cu mingea de fotbal, conform AFP.

Robotul umanoid Asimo este capabil să tragă la poartă, aleargă și sare. Liderul de la Washington a făcut cunoștință cu Asimo cu ocazia unei vizite la Muzeul Național al Științei și Inovațiilor de la Tokyo.

„Chiar dacă sunt doar un robot, îmi pare bine să te cunosc”, i-a spus robotul președintelui american. Acesta, zâmbind, i-a răspuns: „Și eu mă bucur să te cunosc”.

De înălțimea unui puști de 10 ani, Asimo, o mică minune a tehnologiei moderne ce a fost dezvoltată de compania Honda, i-a demonstrat apoi președintelui american toate mișcările pe care știe să le execute, după care i-a spus cu timbrul său metalic: „Eu pot și să lovesc mingea cu piciorul” — și apoi a tras cu putere, șutul fiind stopat de președintele american cu latul.

„Domnule președinte, mi-a părut vine să te cunosc”, i-a spus la sfârșit robotul care a reușit să-l impresioneze pe liderul american.

„Este impresionant”, a comentat președintele american întâlnirea cu Asimo. „Trebuie să recunosc că mi s-a făcut un pic frică pentru că acest robot parcă era viu”, a adăugat el.

Asimo este un robot utilitar de ultimă generație conceput de Honda în cadrul unui proiect menit să ajute persoanele în vârstă sau cu handicap să-și desfășoare treburile casnice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata