Beijingul interzice difuzarea în cinematografele din China a filmului “Noe”

34

Beijingul a interzis difuzarea în cinematografele din China a filmului ‘Noe’, epopee biblică cu Russell Crowe în rolul principal, film deja interzis în unele ţări musulmane din motive religioase, a relatat mass-media americană, relatează vineri AFP.

Potrivit Hollywood Reporter, citând o sursă sub rezerva anonimatului, interdicţia are loc în mare parte din cauza neîncrederii regimului chinez faţă de subiectele religioase, chiar dacă nu a fost prezentat niciun motiv oficial.

În schimb, Los Angeles Times estimează că refuzul Beijingului ar putea avea la bază motive pur comerciale.

De fapt, China acceptă să difuzeze în fiecare an un număr limitat de filme străine, în special câteva pelicule americane de mare succes. Or, Beijingul a autorizat deja difuzarea ‘Godzilla’, ‘The Amazing Spider-Man 2’ şi ‘Captain America’.

În schimb, în ţările musulmane filmul a fost interzis din cauza subiectului său: potrivit criticilor, acest film nu ar trebui difuzat pentru că islamul interzice reprezentarea profeţilor.

Pelicula ‘Noe’, care se află în fruntea box office-ului american şi a strâns deja în şase săptămâni circa 100 de milioane dolari în Statele Unite, prezintă povestea lui Noe, însă adăugându-i o dimensiune ecologică. De exemplu, Noe şi familia sa sunt vegetarieni, în timp ce urmaşii lui Cain au construit oraşe şi mâncau carne. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online