Beijingul solicită Washingtonului reducerea tarifelor

 Autortitățile chineze cer președintelui american Donald Trump să elimine tarifele impuse în septembrie, în cadrul „primei faze” a acordului comercial dintre China și Statele Unite, relatează site-ul agenției Reuters.

Acordul, care ar putea fi semnat în noiembrie de către președintele american Donald Trump și omologul său chinez Xi Jinping, este așteptat să includă o clauză care ar putea elimina tarifele programate de americani pentru luna decembrie, în valoarea de 156 miliarde de dolari, importurilor provenind din China.

Un oficial american a informat că viitorul tarifelor, programate pentru 15 decembrie, va fi stabilit în cadrul negocierilor premergătoare încheierii unui acord comercial, ce ar putea fi semnat în această lună.

Similar, un apropiat al echipei de negociere a Chinei a transmis că Beijingul își continuă presiunile asupra Washingtonului pentru a „elimina toate tarifele cât mai curând posibil”.

Cele două mari economii ale lumii încearcă să reglementeze un război comercial, început de aproape 16 luni, care afectează piețele financiare și încetinesc creșterea economică globală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata