Belarusul vrea să înlocuiască Ucraina în calitate de furnizor de echipament militar pentru Rusia

Belarusul s-a oferit să înlocuiască Ucraina în cadrul lanțului de aprovizionare cu echipament militar al Federației Ruse, potrivit presei locale, care a citat un oficial rus.

Minskul și-a exprimat intenția de a vinde Rusiei circa 1.500 de unități de echipament militar și cu scop bivalent, a precizat Oleg Boșkariov, adjunctul șefului Comisiei pentru industria apărării din Rusia, pentru reporteri cu ocazia expoziției tehnologice MILEX 2014 în prezent în desfășurare în capitala belarusă.

Rusia este dornică să își consolideze relațiile cu industria apărării din Belarus, a subliniat el, adăugând că țara sa poate să cumpere și produse finite și nu doar componente din Belarus. Pe de altă parte, Boșkariov a ținut să menționeze că Rusia nu vrea să își degradeze relațiile cu industria apărării ucraineană, ‘dar o astfel de evoluție ar putea avea loc’, a spus oficialul, citat de agenția Xinhua.

În această eventualitate, Rusia ar avea nevoie de trei ani pentru a înlocui complet livrările de echipamente ucrainene cu cele ale unor producători din alte țări, a încheiat el. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata