Ben Affleck a cerut unei emisiuni tv să ascundă faptul că avut un strămoş proprietar de sclavi

Actorul american Ben Affleck a participat ca invitat la programul de televiziune „Finding Your Roots”, care descoperă arborele genealogic al unor celebrități, dar a cerut realizatorilor să nu dezvăluie faptul că unul dintre strămoșii săi a fost stăpân de sclavi, relevă unul dintre email-urile firmei Sony Pictures care au fost furate de hackeri anul trecut.

Potrivit ‘Huffington Post’, mesajul, care a fost difuzat joi de Wikileaks, a fost scris în 22 iulie 2014 de realizatorul emisiunii, Henry Louis Gates Jr., și era adresat directorului general de la Sony Entertainment Michael Lynton.

‘Pentru prima dată, unul dintre invitații noștri ne-a cerut să cenzurăm ceva despre un strămoș al său — faptul că avea sclavi’, scria Henry Louis Gates Jr despre solicitarea lui Ben Affleck. După ce Michael Lynton l-a sfătuit să elimine informația respectivă, Gates și-a declarat temerea că în acest fel își vor ‘compromite integritatea’, dar, în final, emisiunea de la postul PBS nu a mai inclus datele respective.

Vineri, canalul de televiziune PBS a publicat un comunicat de presă în care și-a exprimat susținerea pentru pentru Gates și producătorii programului, menționând ‘independența lor editorială în vederea alegerii celor mai interesante povești’. Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata