Boris Johnson lansează un program de testare în masă pe măsură ce economia se redeschide

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, luni, că toată lumea din Anglia va putea face un test COVID-19 de două ori pe săptămână într-o nouă încercare de urmărire a pandemiei, pe măsură ce societatea se redeschide și lansarea vaccinului continuă în ritm rapid.
Johnson, care se așteaptă să confirme planurile de relansare a călătoriilor internaționale și deschiderea unor secțiuni ale economiei mai târziu luni, a declarat că noul program de testare în masă va rupe lanțul transmisiunilor și va detecta cazurile asimptomatice.

Întrucât o mare parte din Europa intră în noi blocaje pentru a aborda cazurile în creștere, Johnson a stabilit un plan eșalonat pentru a ușura restricțiile în următoarele luni, un impuls uriaș pentru una dintre cele mai afectate țări din timpul pandemiei.

„Pe măsură ce continuăm să facem progrese semnificative în ceea ce privește programul nostru de vaccinare și cu foaia noastră de parcurs pentru reducerea cu prudență a restricțiilor în curs, testarea rapidă regulată este și mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a spus Johnson într-un comunicat.
Ministrul junior al sănătății, Edward Argar, a declarat că testele vor fi trimise la case sau întreprinderi sau preluate de la farmacii sau centre de testare. El a spus că este încrezător că oamenii se vor izola.

„Oamenii fac ceea ce trebuie”, a spus el pentru Sky News.

Testarea sporită îi va ajuta pe oficialii din domeniul sănătății să urmărească pandemia, întrucât țara se redeschide încet după un blocaj strict de patru luni.
Johnson este de așteptat să confirme că toate magazinele de retail, ospitalitatea în aer liber și frizerii se pot redeschide pe 12 aprilie în Anglia, în timp ce un sistem de semafor pentru țările bazate pe nivelurile de infecție și vaccinare va fi utilizat pentru călătoriile internaționale.

Pașapoartele pentru vaccinuri sunt, de asemenea, conduse de proces pentru evenimente în masă.

Conform planului actual, călătoriile internaționale nu vor fi reluate până cel târziu pe 17 mai. Financial Times a declarat că nu se aștepta ca Johnson să stabilească un anumit interval de timp.

Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord își urmează propriile căi, similare, dintr-un blocaj strict impus la începutul acestui an.

Marea Britanie este capabilă să-și revină după ce a dat doze AstraZeneca și Pfizer la peste jumătate din populația adultă. Deschiderea școlilor în martie nu a condus încă la creșterea numărului de cazuri, în ciuda testelor crescute.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata