Brazilia restrânge achiziţionarea de terenuri agricole de către străini

Guvernul brazilian a revizuit o lege care limita achiziţia de terenuri de către străini, eliminând o breşă care a permis multor companii străine să cumpere până acum, timp de peste un deceniu, mii de hectare de pământ agricol, a indicat marţi (24 august 2010) procurorul general al Braziliei, Luis Adams, relatează AFP.

Această ‘reinterpretare’ a legii a fost făcută la cererea guvernului preocupat de avalanşa de achiziţii de terenuri de către străini pentru producţia agricolă, şi a fost promulgată de către preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva, a explicat Luis Adams în timpul unei conferinţe de presă.
Modificarea legislativă stipulează că societăţile controlate de către străini vor trebui să respecte legile din anii ’70, ce limitau la maximum 5.000 de hectare terenurile agricole ce pot fi achiziţionate de către un nebrazilian.

‘Brazilia s-a dezvoltat, este o ţară care atrage investiţiile (străine) şi este evidentă necesitatea respectării Constituţiei care încearcă să prezerve prezenţa naţională şi controlul naţional în anumite sectoare strategice precum cel agricol, al alimentaţiei şi în cel agro-alimentar’, a precizat Adams. Noua normă este deja intrată în vigoare pentru că preşedintele a promulgat-o, dar ea nu este retroactivă, a asigurat procurorul general al ţării.

achizitiiagriculturaBraziliafirme straineguverninvestitorilegimediuterenuri
Comentarii (0)
Adaugă comentariu