Braziliana Helena Rizzo este cea mai bună femeie bucătar din lume

Braziliana Helena Rizzo de la restaurantul Mani din Sao Paolo a câştigat premiul ‘Veuve Clicquot’, care recompensează în fiecare an cea mai bună femeie bucătar din lume, au anunţat organizatorii, conform AFP.

Ea a fost deja desemnată anul trecut cea mai bună femeie bucătar din America Latină şi urmează să îşi primească premiul ‘Veuve Clicquot’ 2014 pe 28 aprilie, la Londra. Helena Rizzo îi succede italiencei Nadia Santini de la restaurantul ‘Dal Pecatore’, trei stele în ghidul Michelin, din Canneto sull’Oglio, orăşel din Lombradia (nordul Italiei). În 2012 premiul i-a revenit spaniolei Elena Arzak de la restaurantul Arzak din San Sebastian. În 2011, la prima ediţie a acestui premiu creat în cadrul clasamentului ‘Cele mai bune 50 de restaurante din lume’, câştigătoare a fost Anne-Sophie Pic de la Maison Pic din Valence (Franţa).

‘Sper ca acest premiu să atragă atenţia mediului gastronomic asupra muncii femeilor bucătar şi a felurilor de mâncare minunate pe care le avem în Brazilia’, a spus Helena Rizzo, care lucrează la Mani cu soţul ei, Daniel Redondo.

Lista celor mai bune 50 de restaurante din 2014 urmează să fie anunţată pe 28 aprilie, în cadrul unei recepţii organizate la Londra de revista britanică Restaurant. Premiul i-a revenit anul trecut restaurantului spaniol El Celler de Can Roca din Girona (nord-estul Spaniei) al celor trei fraţi Roca, unde a lucrat pentru scurt timp şi Helena Rizzo. Titlul fusese câştigat înainte, trei ani la rând, de restaurantul Noma din Copenhaga, condus de bucătarul danez Rene Redzepi.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata