Bruno, primul câine salvamar din Spania

39

Echipele de slavamari din Spania au, de câteva zile, un membru mai special: este negru, cântărește 75 de kilograme, poate înota cinci kilometri și are…patru labe, relatează ziarul ‘La Vanguardia’.

Numele lui este Bruno și este primul câine salvamar din această țară. El poate să remorcheze greutăți de peste o mie de kilograme și a devenit un important element de atracție pentru turiștii veniți pe plaja San Pedro del Pinatar din Murcia, unde el își desfășoară activitatea sub directa îndrumare a instructorului său, David Álvarez.

Bruno este un minunat exemplar din rasa Terranova, cunoscută atât pentru forța sa, cât și pentru caracterul liniștit și pentru atașamentul față de stăpâni. Acești uriași blânzi sunt, pe bună dreptate, supranumiți câini doică. Dotați cu o musculatură puternică, blană extrem de deasă, în mai multe straturi, și o structură palmată a labelor, acești câini sunt excelenți înotători. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online