Bulevardul Champs Elysees din Paris va fi închis pentru maşini o duminică pe lună

33

Bulevardul Champs Elysées din Paris va fi închis pentru mașini o duminică pe lună pentru a-l lăsa sub stăpânirea totală a pietonilor, a anunțat miercuri primarul capitalei franceze, relatează Reuters.   

Primarul socialist Anne Hidalgo a declarat că planurile ei pentru elegantul bulevard, un punct focal al orașului adesea folosit pentru ceremonii naționale, fac parte dintr-o serie de măsuri ecologice pentru 2016.

Alte planuri includ pietonalizarea permanentă începând din vară, pentru o porțiune de drum cu trafic intens ce se învecinează cu malul drept al Senei.

Mii de parizieni au ieșit să se plimbe pe celebrul bulevard de aproape doi kilometri lungime în ultima duminică a lunii septembrie, când Champs Elysees a fost închis pentru mașini, ca parte a evenimentului Ziua Europeană fără Mașini, amintește Reuters.

Hidalgo a mai spus că tot Parisul va fi închis pentru mașini când acest eveniment are loc din nou în acest an.

Cu muzee, teatre și magazine de lux, Champs Elysées este o atracție turistică majoră în unul dintre cele mai vizitate orașe din lume.

De asemenea, bulevardul cu 10 benzi este o arteră importantă est-vest pentru unul dintre cele mai elegante cartiere, pornind din Place de la Concorde și ajungând la Arcul de Triumf. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online