Bulevardul Champs-Elysees, rezervat pietonilor o duminică pe lună

26

Bulevardul Champs-Elysees din Paris va fi rezervat pietonilor în prima duminică a fiecărei luni începând din 1 mai 2016.

“Pietonizarea” celebrului bulevard parizian, anunţată încă din luna ianuarie dar fără să se fi precizat data intrării în vigoare, va concorda cu ziua de intrare gratuită la muzee conform unei hotărâri emise luni de Consiliul din Paris.

Consiliul a votat şi în favoarea extinderii la întregul Paris a perimetrului pentru ‘Ziua fără Maşini’, la 25 septembrie, măsura urmând să fie discutată cu prefectura de poliţie rutieră, relatează 7sur7.be. Acţiunea a avut loc prima oară în septembrie trecut, însă într-un sector restrâns din centrul capitalei — pe Champs-Elysees şi în jurul Turnului Eiffel, în Bois de Boulogne şi Vincennes.

De asemenea, sunt prevăzute nouă noi perimetre în cadrul programului “Paris respire” (străzi pietonale în fiecare duminică şi în zilele de sărbătoare), care numără deja 13 zone. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online