Bulgaria, pregătită pentru a evita o eventuală criză a gazului pe timpul iernii

Ministrul bulgar al Energiei, Traicho Traikov, si-a exprimat convingerea ca Bulgaria ar putea trece cu succes de o eventuala criza a gazului pe timpul iernii, transmite Novinite.

Într-un interviu acordat postului de radio Darik, Traikov a declarat ca o criza a gazelor similara cu cea din ianuarie 2009 nu ar fi binevenita pentru nimeni, dar a apreciat ca rezervele de gaz din depozitul de la Chiren, umplut la capacitate maxima, sunt suficiente, ceea ce reprezinta o diferenta mare fata de situatia de anul trecut.

Traikov a declarat ca cei 650 de metri cubi de gaz din depozitul de la Chiren ar fi suficienti pe o perioada de 4 luni, daca instalatiile de incalzire vor continua sa foloseasca gaz natural, in vreme ce, daca se va recurge la petrol pentru incalzire, depozitul de la Chiren ar putea acoperi pâna la 90% din nevoile tarii, iar restul ar fi suplimentat cu ajutorul Greciei.

De asemenea, ministrul Energiei a declarat ca institutia pe care o conduce are in vederea extinderea capacitatii de stocare a depozitului de la Chiren, fiind in negoc ieri cu o companie din Cehia. El a explicat ca va face tot posibilul pentru a evita o crestere a preturilor la gaz, dar ca acest lucru depinde inca de organele de reglementare ale statului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata