Café glacé servită sub presiune, ca berea

‘Nitro coffee’ înregistrează un mare succes în această vară în Statele Unite. Este o băutură răcoritoare cafeinizată ce se bea din pahare de bere și care îi poate induce în eroare pe cei neinițiați, scrie 20minutes.ch.

‘Când trec prin fața buticului, mulți cred că cei dinăuntru beau bere Guinness înainte de ora nouă dimineața’, spune în Washington Post patroana unui coffee shop din New York despre confuzia declanșată de răcoritoare. Băutura la modă a primit numele de ‘nitro coffee’ și este o café glacé servită sub presiune într-un pahar asemănător cu cel de bere. Are tot atâta cofeină cât o ceașcă de cafea standard.

Introdusă în Statele Unite de mai multă vreme, răcoritoarea înregistrează un boom spectaculos în această vară, informează presa americană. Ea este pe placul consumatorilor pentru că este simplă și originală și mai ales pentru că este efervescentă. Bulele de gaz apar ca urmare a adaosului de azot și de CO2 în butoi.

Potrivit lui Dick Nelson, patronul unui coffee shop în Tennessee care propune acest tip de băutură, este de părere că ‘în gură se simte o savoare și o textură total diferite de alte băuturi pe bază de cafeină, servite calde sau reci’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto/video: youtube.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata