Californienii vor putea mânca din nou foie gras

Un judecător federal american a anulat miercuri interdicția privind vânzarea de foie gras în California, considerând că interferează cu legislația comercială, spre marea supărarea a apărătorilor drepturilor animalelor, relatează joi AFP.

Parlamentarii statului California au votat interdicția de vânzare a pateului de gâscă în 2004 dar măsura a intrat în vigoare de la 1 iulie 2012. Restaurantele care servesc acest produs de lux — obținut prin îndoparea gâștelor sau rațelor, o practică pe care organizațiile de apărare a drepturilor animalelor o consideră ca fiind o cruzime — puteau primi amenzi de până la 1.000 de dolari.

PETA, organizația de apărare a drepturilor animalelor, a criticat măsura și a reamintit că interdicția de a îndopa animalele rămâne în vigoare, chiar dacă se autorizează vânzarea și servirea în restaurante a patelui de gâscă produs în altă parte. PETA speră ca statul californian să facă apel și ca decizia judecătorului federal Stephen Wilson să fie anulată.

Asociațiile producătorilor care furnizează foie gras canadian în Statele Unite alături de cel mai mare producător american Hudson Valley Foie Gras au depus plângere la Los Angeles. Potrivit avocatului lor, Michael Tenenbaum, clienții lor pierd cel puțin 15.000 de dolari pe zi ca urmare a acestei interdicții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata