Camera Reprezentanților SUA aprobă proiectul de lege bancar pentru canabis

Camera Reprezentanților SUA a adoptat o legislație care ar permite băncilor să furnizeze servicii companiilor de canabis din statele în care este legală, un pas către eliminarea a ceea ce spun analiștii că este o barieră în calea dezvoltării unei industrii naționale.

Parlamentarii au votat 321-101 pentru a aproba proiectul de lege și a-l trimite Senatului.

Proiectul de lege clarifică faptul că veniturile obținute de la întreprinderile legitime de canabis nu ar fi considerate ilegale și îndeamnă autoritățile de reglementare federale să elaboreze reguli pentru modul în care ar supraveghea o astfel de activitate bancară.

În general, băncile nu au fost dispuse să facă afaceri cu companii care vând marijuana sau produse conexe, temându-se că ar putea afecta legile federale.

Acest lucru a lăsat companiile din industria marijuanei cu puține opțiuni, inclusiv să se bazeze doar pe o mână de mici instituții financiare sau să facă afaceri în numerar.

American Bankers Association a făcut lobby agresiv pentru proiectul de lege „SAFE Banking Act”.

„Băncile se află într-o situație dificilă din cauza conflictului dintre legislația statului și cea federală, comunitățile locale încurajând  întreprinderile de canabis și legea federală care le interzice”, a scris grupul într-o scrisoare adresată parlamentarilor luni. „Congresul trebuie să acționeze pentru a rezolva acest conflict”.

Treizeci și șase de state au legalizat canabisul medical, în timp ce 17 state permit acum consumul la adulți, potrivit Conferinței Naționale a Legislativelor de Stat.
Liderul majorității Senatului, Chuck Schumer, într-un interviu la începutul lunii aprilie cu Politico, a declarat că va încerca să avanseze legislația care legalizează consumul de marijuana pentru adulți. Întrebat despre SAFE Banking Act, el a spus că ar dori să vadă un astfel de proiect de lege înaintând ca parte a unei măsuri mai cuprinzătoare – chiar dacă președintele Joe Biden nu a susținut proiectul.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata