Campionat de surfing pentru câini în California – a zecea ediţie

Cea de-a zecea ediție a Petco Surf Dog Competition a reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, pe plaja din San Diego, din statul american California, 50 de câini amatori de sporturi acvatice, care s-au întrecut într-un concurs de surfing, scrie marți revista ‘Hola’.

Dotate cu veste de salvare și ajutate de stăpâni pentru a se urca pe placa de surf, patrupedele au primit note în funcție de durata cursei efectuate, de abilitățile dovedite și, nu în ultimul rând, de atitudinea de care au dat dovadă în timpul competiției.

Podimul a fost dominat categoric de cățelușe. Astfel, la categoriile câini de talie mică și, respectiv, medie, victoriile au revenit lui Ziggy, campioana de anul trecut, și lui Abbie Girl. Iar la dublu, premiantă a fost Kalani, o femelă din rasa Golden Retriever, alături de masculul Hanzo. Acest exemplar din rasa Boxer poate fi considerat marele câștigător, deoarece a fost învingător și la proba pentru câini de talie mare.

Încasările realizate cu acest prilej au fost donate Societății pentru Protecția Animalelor din San Diego și Societății pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: petguide.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata