Campionatul latinoamerican al îngheţatei artizanale, câştigat de Argentina

Argentina a dovedit că știe să prepare cea mai bună înghețată din America Latină și acum se pregătește să câștige mult râvnitul premiu pentru cea mai bună înghețată din lume, ‘Coppa del Mondo della Gelateria’, la Rimini, în Italia, relatează EFE.

Echipa argentiniană de maeștri ai înghețatei formată din Ariel Segesser, Daniel Celentano și Erica Rodríguez a câștigat cel de-al II-lea Campionat latinoamerican al înghețatei artizanale, desfășurat în zilele de 1 și 2 iunie la Buenos Aires.

Concursul, la care au mai participat echipe din Chile (locul II), Mexic (locul III), Columbia, Uruguay și Brazilia, a prilejuit etalarea măiestriei de a da savoare înghețatei, prezentată în cupe, cornet ori farfurii.

‘Suntem punctul de referință al Americii Latine’, a declarat, pentru agenția spaniolă de presă, Ariel Segesser. ‘Acum începe noua etapă, pregătirea pentru concursul mondial, și vrem să ne întoarcem din Italia cu +Coppa del Mondo+’, a adăugat căpitanul echipei argentiniene.

Campionatul s-a desfășurat în conformitate cu normele cerute de ‘Coppa del Mondo della Gelateria’. Următoarea ediție a acesteia va avea loc în ianuarie 2016, la Rimini, în Italia, precizează site-ul campeonatodelhelado.com.

Una dintre provocările concursului, ‘Mistery Box’, a constat în prepararea unei înghețate la cornet cu o savoare specială, fără a avea vreo rețetă, pe baza unor ingrediente surpriză oferite de organizatori.

În cele două zile ale concursului, echipa argentiniană a pregătit cupa ‘El Origen’ (înghețată și sorbet pe bază de pâine, glazură de ciocolată cu lapte, interior de Nutella, cafea), tortul de înghețată ‘Transformación’ (sorbet de fructe de pădure, înghețată mousse de lămâie cu șampanie, topping de fructe de pădure, biscuit de cocos), un desert numit ‘Fusión’ (ciocolată albă, ghimbir, morcov, măslină), înghețata sărată ‘Modernismo’ (brânză Brie și arpagic verde) și impresionanta sculptura din ciocolată ‘La Evolución’, al cărei protagonist este polonicul, potrivit site-ului clarin.com.

‘Argentina continuă să fie lider în elaborarea înghețatei în regiune și pe continent, mai trebuie să o dovedim la nivel mondial, dar suntem foarte aproape’, a spus Maximiliano Maccarrone, membru al asociației argentiniene a fabricanților de înghețată AFADHYA (Asociación Fabricantes Artesanales de Helados y Afines).

În Argentina se formează specialiști ‘păstrându-se tradiția, ceea ce este foarte important’. Cultura înghețatei ‘este înrădăcinată în societate’.

Potrivit datelor AFADHYA, consumul de înghețată din Argentina este în creștere — argentinienii consumă în medie 6 kilograme pe an — iar înghețata nu mai este un produs specific unui anumit sezon.

Noua tendință este de a introduce înghețata sărată, prezentă în mici cantități în oferte ale unor restaurante, cafenele și cofetării, elaborată pe bază de vegetale, condimente sau plante aromatice.

Cel de-al II-lea Campionat latinoamerican al înghețatei artizanale a fost organizat de asociația fabricanților artizanali de înghețată AFADHYA din Argentina în colaborare cu federația cofetarilor FATPCHPYA (Federación Argentina de Trabajadores Pasteleros, Confiteros, Heladeros, Pizzeros y Alfajoreros). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com/Coppa-del-Mondo-della-Gelateria

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata