Canada autorizează vaccinul Pfizer pentru copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani

Canada a autorizat utilizarea vaccinului coronavirus Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Este prima țară care a făcut acest lucru pentru această grupă de vârstă.

Ministerul sănătății din țară a luat decizia pe baza datelor din studiile clinice de fază a treia asupra copiilor cu vârsta cuprinsă în acest barem.

„Departamentul a stabilit că acest vaccin este sigur și eficient atunci când este utilizat în această grupă de vârstă mai tânără”, a spus un consilier de la minister. Pfizer spune că vaccinul său funcționează bine în grupa de vârstă.

Canada a autorizat deja utilizarea vaccinului Pfizer la persoanele cu vârsta peste 16 ani.

Țara a înregistrat peste 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și aproximativ 20% dintre acestea au fost la persoane cu vârsta sub 19 ani.

Riscul copiilor de a se îmbolnăvi foarte rău sau de a muri de Covid-19 este mic și, de-a lungul pandemiei, au avut foarte rar nevoie de tratament spitalicesc.
Ca parte a aprobării vaccinului, Pfizer va trebui să continue să ofere informații ministerului sănătății din Canada cu privire la siguranța, eficacitatea și calitatea vaccinului la cei cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

În martie, Pfizer a declarat că rezultatele inițiale din studiile vaccinului său la această grupă de vârstă au arătat o eficacitate de 100% și un răspuns imun puternic.

Administrația americană pentru alimente și medicamente și Agenția Europeană pentru Medicamente examinează în prezent dacă pot autoriza dozele pentru persoanele mai tinere, cu decizii preconizate în curând.

Președintele SUA, Joe Biden, a prezentat săptămâna aceasta planuri de lansare a vaccinurilor pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani cât mai curând posibil.
Pfizer este unul dintre producătorii de vaccinuri care testează vaccinuri pe copii. Scopul vaccinării acestora – în special a copiilor mai mari – ar fi să mențină școlile deschise, să reducă răspândirea coronavirusului în comunitate și să protejeze copiii vulnerabili cu condiții care îi pun în risc.

Moderna și Johnson & Johnson își testează în prezent vaccinurile pe cei cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, datele despre Moderna fiind așteptate în curând.

Moderna și Pfizer își testează, de asemenea, vaccinurile pe copii mai mici cu vârsta cuprinsă între șase luni și 11 ani.

În Marea Britanie, AstraZeneca își testează vaccinul pe 300 de copii voluntari. Cercetătorii vor evalua dacă vaccinul produce un răspuns imun puternic la copiii cu vârste cuprinse între șase și 17 ani.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata