Canada va impune restricţii de călătorie celor responsabili de criza din Ucraina

Canada va impune restricţii de călătorie persoanelor acuzate că au adresat ameninţări privind integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, a declarat vineri premierul canadian Stephen Harper, fără a nominaliza vreo persoană în acest sens, relatează Reuters.

Guvernul canadian a suspendat deja cooperarea militară cu Rusia şi a anunţat că nu va recunoaşte referendumul organizat în Crimeea atât timp cât continuă ocupaţia ‘ilegală’ a Rusiei.

Premierul canadian a declarat că cei vizaţi de impunerea restricţiilor de călătorie sunt o serie de persoane ‘responsabile de ameninţarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei’, fără însă a preciza care sunt acele persoane.

Autorităţile de la Ottawa au decis vineri expulzarea a nouă militari ruşi care efectuau în Canada un stagiu lingvistic, ca urmare a politicii Moscovei faţă de republica autonomă ucraineană Crimeea, conform canalului CTV News, citând o sursă din cadrul guvernului canadian.

În Canada este o amplă comunitate de ucraineni, guvernul conservator canadian condamnând acţiunile Rusiei în Crimeea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata