Carte rară și originală de benzi desenate Superman se vinde cu o valoare record de 3,25 milioane de dolari

O copie „extrem de rară” a unei cărți de benzi desenate care a introdus Superman pe piață pentru prima dată s-a vândut la un preț record.

Numărul „Action Comics # 1”, care s-a vândut cu 10 cenți când a fost lansat inițial în 1938, a fost licitat săptămâna aceasta pentru 3,25 milioane de dolari, conform unui comunicat al casei de licitații online ComicConnect.com.
Această copie specială a fost „îngropată într-un teanc de reviste de filme vechi din anii 1930” și era în stare excelentă. A fost vândută de cel puțin trei ori înainte, inclusiv cel mai recent în 2018, cu peste 2 milioane de dolari, a spus brokerul.

Alte numere din „Action Comics # 1” s-au vândut tot la prețuri istorice. În 2014, un număr s-a vândut cu 3,2 milioane de dolari pe eBay.

În ceea ce privește exemplarul vândut săptămâna aceasta, vânzătorul a obținut un profit de 1 milion de dolari după ce a deținut-o timp de doar trei ani. Numele noului cumpărător nu a fost dezvăluit, dar în comunicat se spune că noul proprietar este „relativ nou în ceea ce privește investițiile în benzi desenate”.

„Aceasta este o carte de benzi desenate veche de 83 de ani, în stare aproape perfectă – și este o priveliște de văzut”, a declarat Vincent Zurzolo, co-proprietarul ComicConnect, în comunicat. „Ca să nu mai vorbim, această carte a lansat genul de super-eroi care sunt o parte atât de mare a culturii noastre”.

Obiectele de colecție, cum ar fi cărțile de benzi desenate și cărțile de tranzacționare, cresc din ce în ce mai mult în valoare pentru investitori.
„Cu toate colecțiile în creștere, plus criptomonedele și NFT-urile care produc noi milionari aproape zilnic, ne așteptăm să vedem creșterea prețurilor benzilor desenate, pe măsură ce caută noi locuri pentru a-și inesti banii”, a spus Zurzolo.

Sursa: edition.cnn
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata