Casele noi din Marea Britanie au cele mai mici camere din UE

Familiile din Marea Britanie traiesc intr-o tara a “custilor de iepuri”, in conditiile in care casele noi construite in aceasta tara au cele mai mici camere din Europa, noteaza cotidianul britanic Daily Mail, citând un studiu al unui watch-dog guvernamental.

Potrivit raportului dat publicitatii miercuri de catre Comisia pentru Arhitectura si Constructii de Mediu (CABE), noile proprietati din Marea Britanie nu ofera spatiul necesar pentru a gati, a primi musafiri sau a te relaxa.

Pe de alta parte, atrage atentia Daily Mail, boom-ul inregistrat in rândul caselor mai mici si al apartamentelor reflecta reducerea dimensiunilor familiei in Marea Britanie.

Numarul mediu de membri ai unei familii britanice a scazut de la 3,1 in 1961 la 2,4 anul trecut, potrivit Oficiului National pentru Statistica.

De asemenea, numarul mediu de persoane pe locuinta este si mai mic, de 1.9. În urma cu 100 de ani, o familie având in medie 8 membri locuia sub acelasi acoperis, gospodariile mai mari tinând si câtiva servitori.

În urma studiului CABE, care a chestionat 2.249 de proprietari de locuinte construite intre 2003 si 2006, 44% dintre acestia au marturisit ca nu au suficient spatiu astfel incât copiii lor mici sa se poata juca in siguranta in timp ce este pregatita mâncarea.

De asemenea, aproape jumatate dintre cei intrebati au sustinut ca nu au suficient spatiu pentru mobila, in timp ce o treime s-au plâns ca nu au suficient loc in bucatarie.

Studiul avertizeaza totodata asupra implicatiilor importante ale unui trai dus in spatii mai mici, sustinând ca poate afecta sanatatea, educatia si bunastarea celor care locuiesc in astfel de locuinte.

Spre exemplu, casele mai mici pot sa nu aiba suficient spatiu pentru luarea mesei in familie, un obicei ce incurajeaza obiceiurile alimentare mai sanatoase si relatiile mai puternice, sustine raportul.

Spre exemplu, copiii care nu beneficiaza de suficient spatiu pentru a-si intâlni prietenii acasa, vor iesi afara, unde vor fi lipsiti de supravegherea parintilor.

Totodata, majoritatea proprietarilor – 57% – sustin ca nu au suficient spatiu de depozitare, in timp ce 72% sunt de parere ca proprietatile lor au suficient loc pentru cele 3 tomberoane necesare pentru reciclare.

De asemenea, raportul a descoperit ca, prin comparatie cu alte state ale Uniunii Europene, Marea Britanie are atât cele mai mici case noi construite, cât si cele mai mici dimensiuni medii ale unei camere, fara sa existe un standard minim de cubaj cerut unei camere la nivel national pentru casele private.

Spre deosebire de Marea Britanie, in Franta, spre exemplu, dimensiunea medie a unei camere este de 26,9 metri patrati, fata de Marea Britanie unde este doar 15,8 metri patrati.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata