Câştigătoarea unui concurs regional de frumuseţe, eliminată pentru că are un copil

Tamara Fernandez, câştigătoare a unui concurs regional de frumuseţe şi care urma să participe la faza finală pe ţară a „Miss Mundo Argentina 2016′, a fost eliminată din competiţie pentru că este mama unei fetiţe, relatează AFP.

În vârstă de 24 de ani şi de profesie manechin, Tamara Fernandez a fost aleasă săptămâna trecută Miss Mundo Neuquen, de la numele provinciei industriale din Patagonia, titlu care o califica în etapa finală pe ţară, ce se va desfăşura în iulie, la Buenos Aires.

Concursurile de frumuseţe pretind în general candidatelor să fie celibatare şi să nu aibă copii, dar concurenta a asigurat că nu a ascuns niciodată faptul că este mama unei fetiţe de doi ani.

Organizatorii concursului „Miss Mundo Argentina” nu s-au pronunţat asupra cazului care a declanşat o amplă dezbatere în ţară, pe tema sexismului şi condiţiilor de organizare a unui concurs de frumuseţe.

„Știau că am o fiică, dar m-au convocat şi am câştigat coroana. Iar apoi mi-au luat-o”, a deplâns tânăra care şi-a deschis propria agenţie de modeling.

Afacerea profund mediatizată i-a determinat pe organizatorii concursului regional să bată în retragere.

„M-au chemat luni şi mi-au spus că este vorba de o greşeală„, a mărturisit tânăra femeie.

Concursurile de frumuseţe stârnesc pasiuni în Argentina. În 2014, oraşul Chivilcoy, aflat la 160 km de Buenos Aires, le-a interzis considerându-le degradante pentru femei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: uncova.com

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata