Cazacii din Rusia vor trimişi în „regiunile fierbinţi din Caucazul de Nord

În Caucazul de Nord şi în Extremul Orient rus a demarat formarea de unităţi militare ale cazacilor ca unităţi de luptă cu drepturi depline, la iniţiativa preşedintelui rus Dmitri Medvedev.

Şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Nikolai Makarov, a trimis deja o directivă în acest sens, în conformitate cu care unităţile militare ale cazacilor vor fi mobilizate deopotrivă la menţinerea ordinii publice, precum şi la asimilarea noilor teritorii şi consolidarea poziţiei populaţiei vorbitoare de limba rusă în ‘regiunile fierbinţi’ din Caucazul de Nord, relatează marţi cotidianul Nezavisimaia Gazeta.

‘Concepţia politicii de stat a Federaţiei Ruse faţă de cazacii ruşi’ a fost aprobată de preşedintele Dmitri Medvedev în iulie 2008. Însă o atragere reală a cazacilor în viaţa publică nu s-a produs, remarcă publicaţia citată, adăugând că, în prezent, Kremlinul s-a gândit să-i mobilizeze pe cazaci să ajute la implementarea planurilor de stat în Caucazul de Nord şi Extremul Orient rus.

În viitorul apropiat, societăţile cazacilor vor fi organizate mai clar din punct de vedere geografic, circumscrise districtelor federale. Armata cazacilor din Terek va face parte din structurile militare ale Districtului federal Caucazul de Nord. Cazacii din Amur şi Ussuri, precum şi comunităţile de cazaci din Iakutia, Kamceatka, Sahalin se vor grupa în unităţi militare în cadrul Districtului federal Extremul Orient. Unităţile de cazaci urmează să aibă o structură mai coerentă, cu o componentă de stat mai evidentă.

Administraţia prezidenţială de la Moscova consideră armata cazacilor drept o ‘rezervă de recruţi pentru forţele armate’.

În regiuni, cazacii vor avea şi sarcini specifice. Emisarul special al preşedintelui rus în Caucazul de Nord, Aleksandr Hloponin, a declarat sâmbătă că şi-ar dori ca în Daghestan, Inguşetia şi alte republici din Caucazul rus, care se confruntă cu o situaţie dificilă, ‘cazacii să se consolideze în teren pentru a contribui la întărirea populaţiei vorbitoare de limba rusă în aceste republici’.

În planurile Statului Major al armatei ruse se prevede transformarea oastei căzăceşti într-o armată corespunzătoare de luptă, cu o uniformă unică, titluri şi grade.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata