CE lansează procedura de infringement împotriva Bulgariei pentru gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor

Comisia Europeana a lansat vineri (20 noiembrie 2009) procedura de infringement (incalcare a Tratatului) impotriva Bulgariei, pentru ca nu a implementat corespunzator legislatia comunitara in materie de gestionare a deseurilor, transmite BTA.

Directiva cadru privind deseurile cere statelor membre sa creeze o retea integrata si adecvata de instalatii de tratare a deseurilor, care sa permita depozitarea deseurilor intr-una din cele mai apropiate locatii, garantându-se un nivel ridicat de protectie a mediului si a sanatatii umane.
În octombrie 2007, Comisia Europeana a trimis Bulgariei un prim avertisment in legatura cu masurile insuficiente luate pentru crearea in capitala Sofia a unei retele integrate de gestionare de deseurilor menajere.

Dintre deficientele sesizate de Bruxelles, cele mai importante erau lipsa unui sistem si a instalatiilor pentru reciclarea si arderea deseurilor menajere, lipsa de locuri adecvate pentru depozitarea temporara a deseurilor si netratarea corespunzatoare a deseurilor inainte de ardere. Comisia a mai trimis un avertisment final in decembrie 2008.
Tot vineri (20 noiembrie 2009), Comisia a trimis un prim avertisment in legatura cu potentialul impact pe care realizarea unei pârtii de schi in Muntii Rila o poate avea asupra zonei respective, incluse in reteaua Natura 2000 de arii protejate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata