Cea mai mare pâine naan din lume

O companie de produse alimentare din Canada, Loblaw Companiile Limited, a stabilit în aprilie 2016 un nou record pentru cea mai mare pâine naan, în greutate de 32 kg şi măsurând 4,96 m în lungime şi 1,26 m în lăţime, potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com.

Compania a avut un record anterior, în 2008, cu o pâine naan ce cântărea mult mai puţin, 9,5 kg. Acest record a fost doborât în 2014 de Hampshire Fire and Rescue Service, Badi Merchi şi Sanjha’s Restaurants în Eastleigh, Hampshire, Marea Britanie.

Reprezentanta Guinness World Records, Hannah Ortman, prezentă pentru a înregistra recordul din Toronto a spus că: „Este întotdeauna antrenant să vezi recordurile doborâte, iar acest lucru este valabil mai ales când este vorba de produse alimentare. Ele sunt impresionante fapte de planificare, inginerie şi creativitate … În timp ce vorbeam am încercat o bucată din ‘cea mai mare pâinea naan’, şi pot confirma că a fost absolut delicioasă”.

Sute de oameni au participat la eveniment şi în urma prezentării certificatului pâinea gigant a fost împărţită în doar 30 de minute. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: Quirky China News/Rex Features

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata